prokat.ae.gr
prokat.ae.gr
 
 

prokat.ae.gr prokat prokat.ae.grΧρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ / Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Στις περισσότερες εταιρείες προκατασκευασμένων σπιτιών όπως και στην Ι.
Καλέργης ΕΠΕ λειτουργεί σχεδιαστικό τμήμα οργανωμένο με την δυνατότητα να σχεδιάσουμε κατευθείαν την κάτοψη του προκατασκευασμένου σας σπιτιού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να δείτε και να μελετήσετε την λειτουργικότητα των χώρων του σπιτιού σας.
Επίσης έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά από τα εκατοντάδες έτοιμα σχέδια και κατόψεις προκατασκευασμένων σπιτιών τα οποία όντας παραπλήσια με το δικό σας σπίτι θα σας δώσουν ιδέες και εμείς με την εμπειρία μας μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πριν προχωρήσετε στην παραγγελία ενός προκατασκευασμένου σπιτιού, αλλά και οποιουδήποτε τύπου σπιτιού γενικότερα, πρέπει να έχετε μελετήσει καλά κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι θέσεις και οι διαστάσεις των παραθύρων σε κάθε χώρο, ώστε να συνδυάσετε την λειτουργικότητα του σπιτιού σας με τον σωστό φωτισμό, εξαερισμό.

Κατά τον αρχικό σχεδιασμό πρέπει να υπολογίσετε επίσης τα έπιπλα που υπολογίζετε να τοποθετήσετε μέσα στο σπίτι σας, τα οποία καθορίζουν τις διαστάσεις των χώρων.
Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός σ αυτό το σημείο λαμβάνοντας υπ όψιν και τις μελλοντικές σας ανάγκες σε έπιπλα των οποίων οι διαστάσεις θα ορίσουν τις σωστές διαστάσεις των χώρων για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας Ιωάννης Καλέργης ΕΠΕ, έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υπολογίσουμε τους χώρους του σπιτιού σας, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διαστάσεις που έχουν τα δικά σας έπιπλα τα οποία υπολογίζετε να τοποθετήσετε μέσα στο σπίτι σας η με τις γενικές διαστάσεις των επίπλων που υπάρχουν στην αγορά.

Οι ηλεκτρικές συσκευές επίσης χρειάζεται να προβλεφθούν κατά το δυνατό στον αρχικό σχεδιασμό του σπιτιού σας, έτσι τόσο χωροταξικά όσο και εργονομικά θα έχετε αυτό που χρειάζεστε εκεί που το χρειάζεστε, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για ηλεκτρικές συσκευές που θα χρειαστείτε στο μέλλον να μην μπορούν να τοποθετηθούν στα σημεία που θα σας εξυπηρετούν.
Ο περιορισμός αυτός δεν οφείλετε σε κάποιο περιορισμό που πολύς κόσμος νομίζει ότι έχουν τα προκατασκευασμένα σπίτια αλλά οι σύγχρονες κουζίνες που είναι πλέον οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές εντοιχισμένες πράγμα που οδήγησε σε προβλήματα τους ιδιοκτήτες σπιτιών που αργότερα, μεγαλώνοντας οι ανάγκες τους θελαν να βάλουν ένα μεγαλύτερο ψυγείο.
Γι αυτό ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να έχετε αποφασίσει κατά τον αρχικό σχεδιασμό του σπιτιού σας (προκατασκευασμένο η συμβατικό) είναι ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα προβλέψετε εντοιχισμένα και ποια όχι.
Η σωστή συνεργασία σας με τον σχεδιαστή του σπιτιού σας συνίσταται στο να δώσετε στον σχεδιαστή όλες αυτές τις πληροφορίες που καθορίζουν την λειτουργικότητα και την άνετη παραμονή των κατοίκων χωρίς υπερβολές και περιορισμούς.

Καλό είναι να έχετε καταγράψει εγγράφως όλες τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που θέλετε να λάβει υπ όψιν του ο σχεδιαστής, συνήθως έμπειρος αρχιτέκτονας που θ αναλάβει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του σπιτιού σας. 
Έτσι θα έχετε κατά τον σχεδιασμό ήδη το προκατασκευασμένο σας σπίτι αποτυπωμένο στο χαρτί με όλες τις διαστάσεις, από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έπιπλα μέχρι τον εξοπλισμό σε κουζίνα, λουτρό κ.τ.λ.

Και ασφαλώς τις διαστάσεις σε τοιχοποιία εσωτερική και εξωτερική, διαστάσεις παραθύρων και πορτών κ.α.

Για να βοηθηθείτε στον σχεδιασμό του σπιτιού σας οι περισσότεροι κατασκευαστές προκατασκευασμένων σπιτιών, όπως και η εταιρεία Ιωαν.
Καλέργης ΕΠΕ, έχουν δείγματα από τα κυριότερα στοιχεία του σπιτιού σας όπως κουζίνες, ήδη υγιεινής, πόρτες, παράθυρα, πλακάκια κ.α.

Αρκετά δείγματα από χρωματολόγια επίσης θα σας βοηθίσουν να συνδυάσετε άριστα την επιλογή των χρωμάτων και να δώσετε μια συνολική αρμονική εικόνα στο σπίτι σας.

Προκατασκευασμένο σπίτι δεν σημαίνει και περιορισμούς σε χρώματα η σχέδια.
Πέρα από κάποιους δομικούς περιορισμούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια της οικοδομής, έχετε ελευθερία να εκφράσετε τις ιδέες σας στο χαρτί ακριβώς όπως πρόκειται να υλοποιηθούν και ο κατασκευαστής του σπιτιού σας πλέον είναι σε θέση να το κατασκευάσει με κάθε λεπτομέρεια όπως εσείς το φανταστήκατε.
Γι αυτό ο σωστός σχεδιασμός που θα λάβει υπ όψιν όχι μόνο τις διαστάσεις και την εσωτερική λειτουργικότητα του σπιτιού σας αλλά ακόμα και την τελική τοποθέτηση του στην τελική του θέση είναι απαραίτητα να έχουν γίνει σωστά από την αρχή.

Δηλαδή στον σωστό σχεδιασμό ενός σπιτιού πρέπει ο ιδιοκτήτης να λάβει υπ όψιν του ακόμα και την κατεύθυνση του ήλιου τον χειμώνα η το καλοκαίρι, ώστε να μην έχει -για παράδειγμα- το μελλοντικό σπίτι του πολλά και μεγάλα παράθυρα στην δύση, αν δεν θέλει πολύ ήλιο και ζέστη τις απογευματινές ώρες.

Δεν πρέπει να βάζουμε πολλά και μεγάλα παράθυρα και πόρτες στις πλευρές που κτυπά το σπίτι μας ο δυνατός αέρας.

Εδώ τα προκατασκευασμένα σπίτια της εταιρεία Ι.
Καλλέργης ΕΠΕ έχουν ένα παραπάνω πλεονέκτημα γιατί αν θέλουμε, είναι τεχνικά δυνατό να μεταφερθεί στο μέλλον το σπίτι μας σε άλλη θέση, στο ίδιο οικόπεδο η ακόμα και να μεταφερθεί σε άλλο οικόπεδο.

Δηλαδή τα προκατασκευασμένα σπίτια Καλέργης σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην έδρα της εταιρείας και μεταφέρονται στο οικόπεδο σας έτοιμα δωμάτια η έτοιμο σπίτι το οποίο τοποθετείται στην οριστική του θέση μέσα σε λίγες ώρες.

Ο σωστός σχεδιασμός ενός σπιτιού λαμβάνει υπ όψιν του ακόμα και τις εξωτερικές αποστάσεις που θα έχει το σπίτι μας από το οικόπεδο μέσα στο οποίο πρόκειται να το τοποθετήσουμε, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν εξωτερικά τα αντίστοιχα δένδρα όπως καρυδιές και άλλα φυλλοβόλα κατάλληλα στον βιοκλιματικό σχεδιασμό ώστε αφ ενός το σπίτι μας να έχει δροσιά και σκιά το καλοκαίρι αλλά αφ εταίρου να αφήνει τον λιγοστό ήλιο του χειμώνα να το ζεστάνει και να κρατήσει μακριά τυχών υγρασίες κ.τ.λ.
Δείτε περισσότερα για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό των κατοικιών στο αντίστοιχο άρθρο:
«Καρυδιά για βιοκλιματικό σχεδιασμό κατοικιών»
http://karydies.blogspot.com/2011/06/blog-post_12.html

Έτσι κατά την γνώμη των περισσότερων σχεδιαστών κατοικιών, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να λάβει, υπ όψιν του αρχικά τις εξωτερικές προσβάσεις του σπιτιού του, όπως πόρτα γενικής εισόδου, πόρτες εξόδου σε  αυλές και εξωτερικούς χώρους όπως κήπο κ.α.
και στην συνέχεια να προχωρήσει στην σχεδίαση των εσωτερικών χώρων.

Στα προκατασκευασμένα σπίτια, αποτελεί μύθο η αντίληψη πως υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί ως προς τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τη διάταξη των δωματίων και χώρων.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σχετικά με την στατική επάρκεια του σπιτιού μας, δηλαδή αποφεύγουμε τα μεγάλα ανοίγματα, τους πολύ μεγάλους χώρους που και πολλά τετραγωνικά προσθέτουν χωρίς λόγο και προβλήματα στον μελλοντικό καθαρισμό και λειτουργικότητα θα έχουν αλλά από τεχνικής πλευράς οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα είναι σε θέση να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη σε διαστάσεις εσωτερικών χώρων.

Επιπλέον στην εταιρεία Ι.
Καλέργης ΕΠΕ υπάρχουν έτοιμα προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία όπως οβάλ δωμάτια, η χώρο τζακιού τα οποία δίνουν με μεγάλη οικονομία σε κόστος κατασκευής μια διαφορετική αισθητική σε κάποιους χώρους του σπιτιού μας. 

Τα σχέδια των σπιτιών λοιπόν όπως προαναφέραμε, στους περισσότερους κατασκευαστές σήμερα, δεν είναι τυποποιημένα.
Αντίθετα, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού του κάθε σπιτιού ανάλογα με τις προσωπικές απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών και μάλιστα με ακρίβεια να αποτυπωθεί στο συμφωνητικό το σύνολο των υλικών και οι διαστάσεις των δωματίων που θα παραδοθούν με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να ξέρετε τι ακριβώς παίρνετε και σε πόσο χρόνο αυτό θα σας έχει παραδοθεί.
 
Παράλληλα υπάρχουν έτοιμες τυποποιημένες προτάσεις από κάθε κατασκευαστή προκατ οικιών σύμφωνα με την εμπειρία του οι οποίες υπάρχουν ως διαθέσιμες τυποποιημένες προτάσεις προς τους πελάτες τους αλλά χωρίς να είναι δεσμευτικές και χωρίς να είναι υποχρεωτικό να διαλέξετε κάποια από αυτές.

Ένα ακόμα μεγάλο βοήθημα στον σχεδιασμό των προκατασκευασμένων κατοικιών σήμερα είναι που οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν στην έκθεση τους έτοιμα προκατασκευασμένα σπίτια ως τυπικά δείγματα των σπιτιών που κατασκευάζουν και έτσι έχετε την δυνατότητα να δείτε τις διαστάσεις των χώρων, τα υλικά κατασκευής και τον τρόπο κατασκευής, τα συμπληρωματικά υλικά όπως πόρτες, παράθυρα, είδη υγιεινής, πλακάκια κ.τ.λ.

Στην συμβατική κατασκευή αυτό είναι πολύ δύσκολο μια και πρέπει να διανύσουμε συχνά μεγάλες αποστάσεις για να δούμε σπίτια που έχει φτιάξει κάποιος κατασκευαστής και σπάνια μπορούμε να τα δούμε όλα τα δείγματα των κατασκευών του μαζεμένα σε ένα χώρο, όπως συμβαίνει σε αρκετούς κατασκευαστές προκατασκευασμένων κατοικιών.

Πρέπει να τονίσουμε εδώ για άλλη μια φορά ότι ο αρχικός σχεδιασμός μιας κατοικίας είναι πολύ σημαντικός γιατί πρέπει να λάβει υπ όψιν του πολλά πράγματα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που έχει και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στο να λάβει υ όψιν του όλες τις προαναφερόμενες λεπτομέρειες που καθοδηγούν τον σχεδιαστή να αποτυπώσει όλα τα δεδομένα.
 
Αρθρο: Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Κατηγορία: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Σχετικά άρθρα:
Τα προκατασκευασμένα σπίτια υπερτερούν στην εμφάνιση
Τι λένε οι στατιστικές για τα προκάτ σπίτια
Ένα προκάτ κτήριο έχει σύντομο χρόνο παράδοσης του έργου
Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.
Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση
Ο οικολογικός χαρακτήρας των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;
Categories:


Έτοιμες μεταφερόμενες
κατοικίες 66τ.μ.


ΔΙΩΡΟΦΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΙΣΟΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤ
Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΟΒΑΛ ΠΡΟΚΑΤ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΠΡΟΚΑΤ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΠΡΟΚΑΤ ΝΕΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ
ΣΥΜΜΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τεχνολογία κατασκευής προκάτ Καλέργη

 
prokat.ae.gr Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names