prokat.ae.gr
prokat.ae.gr
 
 

prokat.ae.gr prokat prokat.ae.grΧρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ / Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Πολύς κόσμος νομίζει ότι επειδή τα προκάτ σπίτια είναι πιο φθηνά είναι υποδιέστερα ποιοτικά από τα χτιστά, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν την δυνατότητα να παράγονται μαζικά σε στεγασμένο βιομηχανικό χώρο, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο, μπορούμε να πούμε ότι τα προκάτ σπίτια είναι ένα μαζικό βιομηχανικό προϊόν.

Στην μαζική παραγωγή γενικότερα έχουμε την δυνατότητα να ρίχνουμε το κόστος.
Αυτό δεν σημαίνει λοιπόν ότι αν κάτι είναι ακριβό η φθηνό η τιμή ανταποκρίνεται σε καλή η κακή ποιότητα.

Ο παραπάνω κανόνας δεν μας διασφαλίζει από μόνος του αν επιλέξουμε προκατασκευασμένο σπίτι από την τιμή του.

Οι τιμές στα προκάτ σπίτια έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και διαφοροποιούνται από πολλούς παράγοντες.

Αν αξιολογούμε μια εταιρεία προκατασκευασμένων σπιτιών το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι οι τιμές.
Υπάρχει μια συνάρτηση που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα που λέγεται:
«Σχέση Τιμής προς Αξία».
Στα λατινικά: «Money fo Value»
Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοούμε κάθε στιγμή σε κάθε στάδιο κατασκευής του σπιτιού μας είναι την σχέση τιμής προς αξία.
Δηλαδή όταν αγοράζουμε προκατασκευασμένο σπίτι, αγοράζουμε ένα τυποποιημένο προϊόν, άρα πρέπει να κοιτάζουμε όχι πόσο το αγοράζουμε αλλά τι είναι αυτό που αγοράζουμε.

Πρώτα ξεκινάμε από την ποιότητα των υλικών και τον τρόπο κατασκευής.
Ακόμα και ένας άσχετος με μια επίσκεψη στην κατασκευαστική εταιρεία θα δει τις μεθόδους κατασκευής των σπιτιών.
Είναι ενδιαφέρον να τονιστεί εδώ ότι όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές προκάτ σπιτιών είναι διατεθειμένοι να σας επιδείξουν και να σας αποδείξουν γιατί έχουν καταλήξει στην δική τους μέθοδο κατασκευής.
Το κόστος κατασκευής θα εξαρτηθεί στην συνέχεια από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν σ όλα τα στάδια της κατασκευής του σπιτιού σας και οι διακυμάνσεις στις τιμές των υλικών είναι μεγάλες.

Έτσι μπορεί να πει κάποιος ότι οι τιμές των προκάτ σπιτιών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εμάς και όχι τόσο από τον κατασκευαστή.

Π.χ.
αν τα πορτοπαράθυρα είναι αλουμινένια η από PVC διαφοροποιεί αισθητά την τιμή τους.
Αν έχουν σήτες για τα κουνούπια, τζάμια απαραβίαστα κ.τ.λ.
επίσης διαφοροποιούμε την τελική τιμή του σπιτιού αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν τιμή ανα τετραγωνικό μέτρο και όχι αναλυτικά το κοστολόγιο των επιμέρους προϊόντων που αποτελούν το προκατασκευασμένο σπίτι σας.

Πόρτες ασφαλείας, πλακάκια, είδη υγιεινής και τετραγωνικά εντοιχισμένης κουζίνας επίσης μπορούν να διαφοροποιήσουν την τελική τιμή του σπιτιού μας.

Πάντα όμως θα υπολείπεται έναντι της τιμής του χτιστού λόγο της μαζικής αγοράς και της μαζικής παραγωγής στον ίδιο χώρο, σε σχέση με το να γυρίζουμε γύρω - γύρω την Ελλάδα να τοποθετούμε τα υλικά στις οικοδομές.

Ενδεικτικά για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς μπορούμε να πούμε ότι σήμερα ένα προκάτ σπίτι στοιχίζει από 600 ευρω / τ.μ.
μέχρι 1200 ευρω / τ.μ.
Και στην τιμή αυτό το προκάτ σπίτι είναι τελειωμένο με το κλειδί στο χέρι -όπως συνηθίζεται να λένε οι κατασκευαστές- ενώ αντίστοιχα ένα συμβατικό σπίτι δεν μπορεί να πλησιάσει αυτά τα κοστολόγια.

Κάθε κατασκευαστής ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται έχει επιλέξει μια γκάμα υλικών με τα οποία δουλεύει και Έτσι φροντίζει να τα έχει προμηθευτεί σε μεγάλες ποσότητες και να τα έχει στον χώρο που κατασκευάζει τα προκατασκευασμένα σπίτια του.

Σε ένα συμβατικό σπίτι αυτά τα υλικά πρέπει ν αγοραστούν για το συγκεκριμένο σπίτι, σε μικρές ποσότητες και με υψηλή παρακολούθηση συχνά γιατί έχουν παρατηρηθεί ελειψοβαρείς παραδόσεις από κάποιες εταιρείες οικοδομικών υλικών πράγμα που από μόνο του ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος ενός συμβατικού σπιτιού.
Δεν είναι όμως μόνο οι τυχών κλοπές και άλλες απώλειες των οικοδομικών υλικών, που ανεβάζουν το κόστος του συμβατικού σπιτιού, είναι και το περίσσευμα των ποσοτήτων που είναι αδύνατο ν αποφευχθεί.
Π.χ.
σε οποιαδήποτε οικοδομή αγοράζουμε ποικιλία οικοδομικών υλικών όπως διάφορα είδη άμμο, ασβέστη, τσιμέντο κ.τ.λ.
αυτά τα υλικά αναμειγνύονται μεταξύ τους και χτίζουμε σιγά – σιγά το σπίτι.
Στην καθημερινή πρόοδο των εργασιών μέχρι την στιγμή που θα σχολάσει το συνεργείο που δουλεύει τα υλικά αυτά μπορεί να έχει περισσέψει υλικό η μπορεί να μην μπορούν να απορροφούν την ποσότητα του παραγμένου υλικού και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αυτό μπορεί να ξεραίνεται κ.τ.λ.
Σε εταιρείες κατασκευής προκατ σπιτιών όπως την Ι.
Καλέργης ΕΠΕ το υλικό αυτό μπορεί να δουλεύεται μαζικά από πολλά συνεργεία μαζί μια και τα σπίτια μπορεί να παράγονται ταυτόχρονα, Έτσι δεν έχουμε λάθη στις ποσότητες και περιττές απώλειες υλικών που ανεβάζουν κάθετα το κόστος κατασκευής του σπιτιού σας.
 
Άλλος ένας παράγοντας που ανεβάζει το κόστος παραγωγής είναι το να προσπαθείς να κολλήσεις ένα – ένα τα τούβλα που αποτελούν ένα τοίχο, να προσέχεις κάθε στιγμή να είναι ευθυγραμμισμένα τα χτισμένα τούβλα και στην συνέχεια να σοβαντίσεις με διάφορα χέρια σοβά (χονδρό σοβά, ψιλό σοβά κ.τ.λ.)

Στους περισσότερους κατασκευαστές προκάτ οικιών οι τοίχοι των σπιτιών παράγονται μαζικά σε βιομηχανικό χώρο, όπως για παράδειγμα στην εταιρεία Καλέργης όπου οι τοίχοι των σπιτιών παράγονται χυτευόμενοι σε καλούπια τα οποία μάλιστα έχουν την δυνατότητα δόνησης ώστε να μην αφήνει το μπετόν κενά στο εσωτερικό η το εξωτερικό του τοίχου.

Και παρόλο που ο τοίχος σε μια τέτοια περίπτωση αποτελείται από ακριβά υλικά όπως καλής ποιότητας μπετόν, σίδερα και μονωτικό υλικό και πάλι στοιχίζει φθηνότερα λόγο της μαζικής του παραγωγής.

Επίσης η στέγη σε ένα χτιστό σπίτι πρέπει να καλουπωθεί και να υποστηριχθεί με σανίδια για να έρθουν στην συνέχεια οι μπετονιέρες να ρίξουν το μπετόν όπου είναι πολύ σημαντικό εδώ να πέφτει μαζικά όλο το τσιμέντο στην ταράτσα για να έχει συνοχή το μπετόν, πράγμα που συνήθως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως και είναι δύσκολο να είναι φρέσκο το μπετόν, λόγο απόστασης και μεγάλου διαστήματος χρόνου ανάμεσα στην παραγωγή του μπετόν στο εργοστάσιο παραγωγής μπετόν και στην τελική χρήση του στην οικοδομή.

Και δεν αναφέρουμε εδώ τις πολύ σημαντικές ατέλειες που αφήνουν οι χαραμάδες ανάμεσα στις τάβλες οι οποίες στην συνέχεια θέλουν σοβά οροφής συνήθως με το χέρι, πράγμα που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος.

Στα προκατασκευασμένα σπίτια πλέον σήμερα κατασκευαστές όπως η Ι.
Καλέργης ΕΠΕ έχουν προμηθευτεί μηχανήματα που παράγουν οι ίδιοι το μπετόν ρίχνοντας έτσι αφ ενός το κόστος, και στην συνέχεια το χυτευουν στην ταράτσα την οποία παράγουν με χυτευόμενο μπετόν σε ειδικό καλούπι.

Αυτά λοιπόν μας αποδυκνύουν πώς είναι δυνατόν να πέφτει το κόστος κατασκευής της οικοδομής ενώ ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά η ποιότητα και η συνοχή των υλικών σε άρτιες και ομογενείς ενότητες.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια λοιπόν αποτελούν οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με τη συμβατική οικοδομή, αφού μειώνονται στο σύνολό τους οι δαπάνες σχεδιασμού και κατασκευής του οικήματος .

 
Τα μεταφορικά είναι ένας ακόμα παράγοντας που αυξάνει δραματικά το κόστος στην συμβατική κατασκευή οικιών και κτηρίων γενικότερα.

Μεταφορικά σε εργατοτεχνίτες και υλικά γίνεται καθημερινά στις συμβατικές κατασκευές έως και πολλές φορές την μέρα.
Τα υλικά συχνά χρειάζεται να έρχονται από πολύ μεγάλες αποστάσεις και κάποιες φορές η έλλειψη κάποιου υλικού καθιστά αδύνατη την συνέχιση των εργασιών, πράγμα όχι σπάνιο στην συμβατική κατασκευή.
Όλα αυτά είναι περιττές σπατάλες που απογειώνουν το κοστολόγιο μιας οικοδομής συχνά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ένας ακόμα παράγοντας που ανεβάζει το κόστος μιας οικοδομής είναι η απαιτούμενη συμμετοχή στο ΙΚΑ για τα κατά προσέγγιση οικοδομικά μεροκάματα που υπολογίζει το ΙΚΑ σε κάθε οικοδομή ανάλογα με τον τύπο κατασκευής της και τα τετραγωνικά δόμησης.

Στην περίπτωση του προκατασκευασμένου σπιτιού, η απαιτούμενη συμμετοχή στο ΙΚΑ είναι συνήθως μειωμένη κατά τα 2/3περίπου σε σχέση με ένα συμβατικό σπίτι αντίστοιχων τετραγωνικών.
Σε περιπτώσεις προκατασκευασμένων σπιτιών όπως αυτή των Προκάτ της Ι.
Καλέργης ΕΠΕ το κόστος για το ΙΚΑ είναι μηδενικό ως προς την κατασκευή του σπιτιού αφού εξ ολοκλήρου όλες οι εργασίες έχουν γίνει στην έδρα της εταιρείας και το σπίτι πηγαίνει στο σημείο τοποθέτησης τους πλήρες υλοποιημένο.

Αν τώρα υπολογίσουμε ότι το ΙΚΑ για ένα εργαζόμενο σε οικοδομή είναι περίπου μια επιβάρυνση 60% επι του υπολογιζόμενου  ημερομισθίου το οποίο επίσης δεν είναι ευκαταφρόνητο, καταλαβαίνουμε ότι το ΙΚΑ εισπράττει τεράστια ποσά τα οποία προσαυξάνουν δραματικά το κόστος κάθε οικοδομής.

Αξίζει επίσης να ξανατονίσουμε ότι το κόστος του ΙΚΑ θα εξαρτηθεί από τον τύπο του προκάτ σπιτιού το οποίο θα επιλέξουμε για κατοικίας μας μια και υπολογίζεται ανάλογα με το πόσα περίπου μεροκάματα θα χρειαστεί να κάνουν στην οικοδομή εργατοτεχνήτες και πόση εργασία θα έχει πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας.

Τα προκάτ σπίτια διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ως προς τα χρήματα που θα πληρωθούν στο ΙΚΑ για τα κατα προσέγγιση εργατικά ημερομίσθια μέχρι την ολοκλήρωση του σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι το κόστος του ΙΚΑ ρίχνουν κατασκευαστές που μεταφέρουν στο εργοτάξιο ολόκληρα στοιχεία που θα αποτελέσουν στο μέλλον το σπίτι μας.
Όπως τοίχους, δωμάτια κ.τ.λ.

Ενώ το κόστος του ΙΚΑ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το κόστος μιας οικοδομής εν τούτοις σπάνια έχουν προβλέψει εκ των προτέρων όσοι αποφασίζουν να προχωρήσουν στην ανέγερσης οικοδομής.

Γι αυτό λοιπόν συχνά βλέπουμε οικοδομές να έχουν σταματήσει στα μπετά, η στους σοβάδες, όπως λέγεται στην κοινή γλώσσα της αγοράς, μια και πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους έχουν χάσει τον έλεγχο και έχει ξεφύγει το κόστος της οικοδομής τους πολύ πριν την ολοκλήρωση της.
Γι αυτό λοιπόν θέλει καλό λογαριασμό και συνεχή παρακολούθηση τόσο το χτιστό σπίτι όσο και το προκατασκευασμένο σε κάποιες περιπτώσεις.

Το μεγαλύτερο όμως μέρος του κόστους παραμένει να εξαρτάται από τα βασικά δομικά υλικά.
Π.χ.
ξύλο, μέταλλο, τσιμέντο.

Και ενώ στα κτιστά οι διαφορές στα υλικά είναι μικρές.
Δηλαδή πάντα στα χτιστά σπίτια έχουμε τσιμεντένιες κολώνες χυτευόμενες στην οικοδομή, και μετά συνήθως τσιμεντόλιθους η τούβλα.
Στα προκάτ συνήθως δεν έχουμε καν κολώνες και τον ρόλο της κολώνας παίζει ολόκληρος ο τοίχος, ο οποίος όμως καθορίζει το κόστος του τόσο από το πάχος του όσο και από την ποσότητα και το είδος των υλικών του.
Αυτό με την σειρά του θα καθορίσει στην συνέχεια το όριο ζωής, την ηχομόνωση, θερμομόνωση και την αντοχή στις καιρικές συνθήκες (ζέστη, κρύο, υγρασία από βροχές).

Θα μπορούσαμε ν αναφέρουμε σε γενικές κατηγορίες τα προκάτ σπίτια ανάλογα με τα υλικά κατασκευής.

Τα φθηνότερα προκάτ σπίτια συνήθως είναι αυτά που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο ξύλο και είναι αυτά που συναντάμε κυρίως στις βόρειες χώρες οι οποίες έχουν εξελίξει ιδιαίτερα τον τρόπο δόμησης βασισμένο στο ξύλο οι οποίες χώρες και κατακλύζονται συνήθως από πυκνά δάση με καλής ποιότητας ξυλεία.
Αυτά τα σπίτια έχουν και τα περισσότερα προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αλλά είναι και εκπληκτικά σε άλλες και πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός τέτοιου προκάτ καλό είναι να έχουμε μελετήσει εκτός από το ελκυστικό χαμηλό του κόστος αν είναι κατάλληλος αυτός ο τρόπος δόμησης στο σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το σπίτι μας.
Αυτά τα σπίτια είναι συνήθως διαδεδομένα και ως λυόμενα σπίτια και είναι ίσως τα πρώτα προκάτ σπίτια που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα.

Λόγο της ελλιπούς μόνωσης των πρώτων λυόμενων σπιτιών αλλά της ελκυστικής τους τιμής, δεν άργησε να εμφανιστεί μια εξελιγμένη μορφή που ήταν ξύλινος σκελετός με άφθονη μόνωση και εξωτερικά σοβάς στηριγμένος πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό πλέγμα.

Αυτός ο τρόπος δόμησης κράτησε χαμηλά το τελικό κόστος του προκάτ σπιτιού και αφαίρεσε πολλά από τα προβλήματα που είχαν τα πρώτα λυόμενα σπίτια.
Έτσι παράλληλα με την καλή δουλειά που έκαναν πολλοί κατασκευαστές είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν τα σπίτια αυτά και πολύ μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και έτσι έδωσαν ένα αποδεδειγμένο καλό λόγο σχέσης τιμής προς απόδοση, πολλούς ευχαριστημένους πελάτες και μια αλματώδη ανάπτυξη στον κλάδο των προκάτ κατασκευών.
Εδώ υπάρχουν πολλές λεπτομερείς που διαμορφώνουν το κόστος σ αυτά τα προκάτ, όπως το είδος της ξυλείας που θα χρησιμοποιηθεί σαν βασικό δομικό υλικό, αν είναι φουρνισμένα ξύλα και το είδος των δένδρων από τα οποία παρύχθικε η ξυλεία αυτή.
Η μόνωση που θα μπει ανάμεσα στα ξύλινα δοκάρια και το τελικό πάχος του τοίχου είναι μερικά ακόμα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την τελική τιμή του βασισμένου στο ξύλο προκάτ σπιτιού.
Γενικά πρέπει ν αναφέρουμε ότι το πάχος και η ποιότητα της εξωτερικής τοιχοποιίας είναι αυτό που διαμορφώνει το κόστος του τελικού προκατασκευασμένου σπιτιού με οποιαδήποτε τρόπο δόμησης.

Από την άλλη μεριά έχουμε μεταλλικά κτήρια όπου την θέση των προαναφερόμενων ξύλινων σπιτιών παίρνει το σίδερο.
Σιδερένια πάνελ σάντουιτς τα οποία έχουν λαμαρίνα εξωτερικά και εσωτερικά με ενσωματωμένη μόνωση στην μέση, κατακλύζουν την αγορά τα τελευταία χρόνια.
Τα μεταλλικά αυτά προκάτ επίσης ρίχνουν το κόστος κατασκευής ιδιαίτερα χαμηλά.
Η αισθητική όμως της μεταλλικής λαμαρίνας που είναι αντιληπτή ακόμα και από τον αδαή δεν αφήνει ευχάριστο συναίσθημα συνήθως στον επισκέπτη, με αποτέλεσμα να έχουν κυριαρχήσει τα προκάτ αυτού του είδους περισσότερο σαν μικρά αυτόνομα δωμάτια συνήθως για τις προσωρινές ανάγκες εργοταξίων η σαν ένα μικρό πρόχειρο δωμάτιο στο κτήμα παρα σαν κανονικό σπίτι.
Επειδή όμως το κόστος στα μεταλλικά προκατ κτήρια είναι ιδιαίτερα χαμηλό και ο χρόνος κατασκευής ιδιαίτερα γρήγορος έχουν επικρατήσει αυτά ιδιαίτερα και σε βιομηχανικούς χώρους, αποθήκες και άλλα πολύ μεγάλα κτήρια.

Τις πιο πάνω τεχνολογίες προκάτ κατασκευών οικοδομών μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και ελαφρά προκατασκευή και τα κτήρια που κατασκευάζονται με αυτές τις τεχνολογίες προκάτ ελαφριάς προκατασκευής.

Στην συνέχεια έχουμε τα κτήρια βαριάς προκατασκευής όπου ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος κατασκευής, δυσκολεύουν την μεταφορά αλλά φέρνουν μαζί τους κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα όπως το ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα ζωής, την μεγάλη αντοχή σε σεισμούς, φωτιά κ.τ.λ.
Τα κτήρια της βαριάς προκατασκευής είναι συνήθως φτιαγμένα από τσιμέντο με σιδερένιο σκελετό και έχουν την μόνωση συνήθως εσωτερικά του τοίχου και τα τελευταία χρόνια εξωτερικά όπως λένε και οι οδηγίες του κανονισμού Κ.Ε.Ν.Α.Κ.
(ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ).
Αρθρο: Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.

Κατηγορία: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Σχετικά άρθρα:
Τα προκατασκευασμένα σπίτια υπερτερούν στην εμφάνιση
Τι λένε οι στατιστικές για τα προκάτ σπίτια
Ένα προκάτ κτήριο έχει σύντομο χρόνο παράδοσης του έργου
Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.
Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση
Ο οικολογικός χαρακτήρας των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;
Categories:


Έτοιμες μεταφερόμενες
κατοικίες 66τ.μ.


ΔΙΩΡΟΦΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΙΣΟΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤ
Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΟΒΑΛ ΠΡΟΚΑΤ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΠΡΟΚΑΤ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΠΡΟΚΑΤ ΝΕΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ
ΣΥΜΜΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τεχνολογία κατασκευής προκάτ Καλέργη

 
prokat.ae.gr Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names