prokat.ae.gr
prokat.ae.gr
 
 

prokat.ae.gr prokat prokat.ae.grΧρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ / Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Στα πρώτα χρόνια της εμφάνισης των προκάτ σπιτιών στην Ελλάδα το πιο σημαντικό ήταν το κόστος κατασκευής, έτσι η χαμηλή τελική τιμή αρχικά και η εποχιακή χρήση κυρίως για λίγους καλοκαιρινούς μήνες δεν άφηναν περιθώρια στους κατασκευαστές να ασχοληθούν με επιμέρους θέματα του σπιτιού όπως αυτό της μόνωση.
Θερμομόνωση, ηχομόνωση κ.τ.λ.
Μόνο νερό και υγρασία να μην έμπαινε μέσα στο σπίτι και ήταν ευχαρηστιμένοι οι περισσότεροι από τους πρώτους ιδιοκτήτες προκάτ σπιτιών.
Στην συνέχεια όμως που εξελίχθηκε ο κλάδος των προκατασκευασμένων οικιών και εξοπλίσθηκε με μηχανήματα και τεχνογνωσία άρχισαν να εμφανίζονται και να εφαρμόζονται στα προκάτ σπίτια όλες οι τεχνολογίες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης που εφαρμόζονται στα κτιστά σπίτια.

Έτσι σήμερα έχουμε προκάτ σπίτια που δίνουν άριστα αποτελέσματα στις μετρήσεις θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

Τα δομικά υλικά επίσης σε πολλές από τις τεχνικές δόμησης προκατ σπιτιών ήταν από την αρχή κατάλληλα για να επιτευχθεί υψηλών προδιαγραφών ηχομόνωση και θερμομόνωση, αυτό που κάνει την διαφορά από τις πρώτες κατασκευές σε κάποιες περιπτώσεις είναι μόνο η ποσότητα των υλικών ανα τετραγωνικό μέτρο και το πάχος του τοίχου.

Σε γενικές γραμμές σήμερα μπορούμε να πούμε ότι σα προκατασκευασμένα σπίτια, η υψηλών προδιαγραφών κατασκευή συνδυάζεται με την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και οι κατασκευαστές έχουν λάβει πλέον υπ όψιν τους τον παράγοντα μόνωση σε κάθε κατασκευή τους και έτσι οι περισσότεροι έχουν να προτείνουν λύσεις από το καλό προς το καλύτερο, στο επίπεδο της μόνωσης.

Οι εργοστασιακές προδιαγραφές των προκατασκευασμένων τοίχων στο θέμα της μόνωσης είναι αυστηρές και στις περισσότερες περιπτώσεις η θερμομονωτική τους απόδοση καλύτερη σε σχέση με την απλή συμβατική τοιχοποιία.

Η μόνωση στα προκάτ που βασίζονται σε ξύλινο σκελετό και σοβά
Ως βασικό υλικό κατασκευής ενός προκατασκευασμένου σπιτιού που χρησιμοποιείται το ξύλο δίνει πολύ καλές τιμές στις μετρήσεις της θερμομόνωσης και της ηχομόνωσης, μια και το ξύλο αποτελεί άριστο θερμομονωτικό υλικό (αρκεί ο κατασκευαστής και ο ιδιοκτήτης να μην τσιγκουνευτεί στην ποσότητα και την ποιότητα των υλικών).
Το ξύλο χαρακτηρίζεται από χαμηλή θερμοχωρητικότητα, δηλαδή διαθέτει την ικανότητα να αποθηκεύει θερμότητα κατά την θέρμανση του και αντίστροφα.
Σε σχέση λοιπόν μ΄ ένα συμβατικό σπίτι επιτυγχάνεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, αφού σε τελική απόδοση το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό υλικό από το μπετόν των συμβατικών κατοικιών.
Επομένως, στις προκατασκευασμένες κατοικίες που βασίζονται στο ξύλο καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια για θέρμανση το χειμώνα
και ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των υλικών μπορούμε να εξασφαλίζουμε και μεγαλύτερη δροσιά το καλοκαίρι.
Όμως ουδέν καλό αμιγές κακού.
Έτσι το ξύλο επειδή είναι εύκολα φθαρτό και ανακυκλούμενο υλικό έχει κατά πολύ μικρότερο διάστημα ζωής από ότι το τσιμεντένιο σπίτι βαριάς προκατασκευής.

Η μόνωση στα προκάτ που βασίζονται σε μεταλλικό σκελετό και μπετόν
Τα προκάτ βαριάς προκατασκευής ακολούθησαν από την αρχή τεχνολογίες που ακολουθούμε και στα συμβατικά σπίτια πλην όμως αρκετά βελτιωμένες για να μπορούν να μεταφέρονται και να τοποθετούνται χωρίς βλάβες παρολες τις καταπονήσεις που δέχονται κατά τα στάδια μεταφοράς και τοποθέτησης.
Είναι ενδιαφέρον ν αναφερθεί εδώ ότι κατά καιρούς σε διάφορες από τις εταιρείες τσιμεντένιων προκάτ έχουν κόψει τα σαμπάνια που κατεβάζουν οι γερανοί το σπίτι η τον τοίχο με αποτέλεσμα, το σπίτι να πέσει με δύναμη στο έδαφος.
(το βάρος ενός τσιμεντένιου προκάτ είναι περίπου 1 τόνος / τ.μ.) δηλαδή φανταστείτε ένα μικρό σπίτι 33 τ.μ.
να πέφτει με δύναμη στο έδαφος και να μην παθαίνει τίποτα.!!!
Στα τσιμεντένια προκάτ έχει εφαρμοστεί μια τεχνολογία που δεν συναντάμε στα χτιστά σπίτια.
Δηλαδή ενώ τα χτιστά σπίτια έχουν κολώνες οι οποίες αναλαμβάνουν το βάρος του τοίχου που παθητικά κτυπά επάνω τους σε μια περίπτωση π.χ.
σεισμός.
Τα τσιμεντένια προκάτ συνήθως έχουν ολόκληρο το σπίτι σαν κολώνα δηλαδή και ο τοίχος είναι κολώνα έτσι η μόνωση αρχικά έμπαινε ανάμεσα στον τοίχο (τεχνολογία που εφαρμόζεται και στα χτιστά σπίτια).
Η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι έξω από την μόνωση του τοίχου στα κτιστά σπίτια συνήθως είναι τούβλα η τσιμεντόλιθοι και σοβάς, ενώ στα προκάτ είναι μεταλλικό πλέγμα και μπετόν υψηλής αντοχής.
Έτσι και στις δυο περιπτώσεις η μόνωση στο κέντρο του τοίχου έχει να δώσει αποδόσεις ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα της.
Στην συνέχεια τόσο στα προκάτ όπως και στα χτιστά σπίτια άρχισε στην Ελλάδα να εφαρμόζεται μια τεχνολογία εξωτερικής επικάλυψης του σπιτιού με μονωτικό υλικό, οποία τεχνολογία εφαρμόζεται και στους δυο τύπους δόμησης (προκάτ, και συμβατικό) μες τον ίδιο τρόπο και η ίδια ακριβώς τεχνολογία.
Άρα στην περίπτωση αυτής της εξωτερικής μόνωσης δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μόνωση το κτιστό είναι καλύτερο από το προκάτ η το αντίθετο.
Αφού η μόνωση σ αυτή την περίπτωση είναι ίδια.
Αυτού του τύπου η εξωτερική μόνωση προστατεύει το σπίτι από μεγάλες αλλαγές στην θερμοκρασία (ελαχιστοποιεί τις συστολές – διαστολές που κονιορτοποιούν το κτήριο και μειώνουν την αντοχή του στον χρόνο) αυξάνει την προστασία του κτηρίου από τις εξωτερικές συνθήκες ζέστης η κρύου.
Είναι ενδιαφέρον να τονιστεί εδώ ότι η τεχνολογία της μόνωσης αυτής είναι εφαρμοσμένη σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και ανταποκρίνεται πολύ καλά.

Η τεχνολογία της μόνωσης αυτής περιγράφεται και στον κανονισμό Κ.Ε.Ν.Α.Κ.
(ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ).
Έτσι σήμερα στα τσιμεντένια προκάτ βλέπουμε τόσο να εφαρμόζεται η μέθοδος σάντουιτς που τεχνικά σημαίνει τσιμέντο και μεταλλικό πλέγμα – σκελετός εξωτερικά και εσωτερικά και στην μέση μόνωση, καθώς και η εξωτερική μόνωση που περιγράφεται από τον κανονισμό ΚΕΝΑΚ.
Αρθρο: Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση

Κατηγορία: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Σχετικά άρθρα:
Τα προκατασκευασμένα σπίτια υπερτερούν στην εμφάνιση
Τι λένε οι στατιστικές για τα προκάτ σπίτια
Ένα προκάτ κτήριο έχει σύντομο χρόνο παράδοσης του έργου
Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.
Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση
Ο οικολογικός χαρακτήρας των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;
Categories:


Έτοιμες μεταφερόμενες
κατοικίες 66τ.μ.


ΔΙΩΡΟΦΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΙΣΟΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤ
Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΟΒΑΛ ΠΡΟΚΑΤ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΠΡΟΚΑΤ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΠΡΟΚΑΤ ΝΕΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ
ΣΥΜΜΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τεχνολογία κατασκευής προκάτ Καλέργη

 
prokat.ae.gr Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names