prokat.ae.gr
prokat.ae.gr
 
 

prokat.ae.gr prokat prokat.ae.grΧρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ / Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές.
Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις; και κάτω απο ποιές προυποθέσεις;

Ανάλογα με τον τύπο προκάτ που θα επιλέξετε μπορείτε να απολαύσετε την προστασία από σεισμό, πυρκαγιά κ.α.
φυσικές καταστροφές.

Στο σημείο αυτό πρέπει να χωρίσουμε τις φυσικές καταστροφές ανάλογα με τον τύπο τους.

Π.χ.
η πυρκαγιές είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα το οποίο ασφαλώς θέλει πολύ ανάλυση για το γιατί τόσο στην Ελλάδα και όχι στις άλλες χώρες και η δική μας εξήγηση είναι ότι σε μεγάλο βαθμό φταίει ότι το δασικό φυτώριο και το δασαρχείο έχουν αναγάγει ένα δένδρο που καίγεται πανεύκολα και μεταδίδει την φωτιά σε πολλά χιλιόμετρα (το πεύκο) σε ιερό δένδρο.
Απαγορεύει να το κόψεις η να το αντικαταστήσεις με άλλο δασικό δένδρο όπως καρυδιά που είναι πολύ καλύτερο στις συμπεριφορά του στην μετάδοση της πυρκαγιάς.
Έτσι έχουμε σήμερα το συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ξύλινα προκάτ σπίτια ανάμεσα σε πεύκα όπου περιμένουν την επόμενη φωτιά να λαμπαδιάσουν μαζί.

Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ένα ξύλινο προκάτ σπίτι είναι ανθεκτικό στην φωτιά τόσο σ αυτή που έρχεται από έξω όσο και στην φωτιά που ξεκινά από το ίδιο το σπίτι.

Πρέπει λοιπόν να δούμε το θέμα της πυρκαγιάς πολύ σοβαρά μια και τα προκάτ είναι κατ εξοχήν σπίτια που τοποθετούνται στην φύση και κοντά σε δένδρα.

Τα ξύλινα προκάτ (αυτά που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ξύλο) είναι τα πιο ευπαθή στην πυρκαγιά.
Όσο και αν υπάρχουν τεχνολογίες που εμποδίζουν την γρήγορη μετάδοση της φωτιάς και αν τα ξύλα είναι φουρνισμένα δεν καίγονται εύκολα, εν τούτοις στην δυνατή φωτιά είναι δύσκολο να αντισταθούν τα πλήρως ξύλινα προκάτ.

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που αποδεικνύουν την αυξημένη πυροπροστασία των ξύλινων προκατασκευασμένων σπιτιών και κτηρίων γενικότερα, καθώς το ξύλο, που χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό στα ξύλινα προκατ, αναφλέγεται σε εκτεταμένη εστία φωτιάς η οποία διαρκεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Συνεπώς, απαιτούνται 450C° με 500C° για να καμφθεί η αντοχή του ξύλου και ν αρχίσει να καίγεται λόγο της προεργασίας που έχει υποστεί για την αντοχή του και στον χρόνο, υγρασίες κ.α.
Αυτή η θερμοκρασία δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μικρής κλίμακας φωτιά οπότε δεν πρέπει να νομίζουμε ότι με την πρώτη σπίθα το ξύλινο σπίτι μας θα γίνει στάχτη.

Σε δεύτερη κατηγορία μπορούμε να βάλουμε τα προκάτ που είναι ξύλινος ο σκελετός τους και καλυμμένα με σοβά μέσα και έξω.
Αυτά τα προκάτ είναι τα πιο διαδεδομένα σήμερα και έχουν μεν μια μικρή αντοχή στην φωτιά που θα πλησιάσει την τοιχοποιία αλλά είναι ευπαθή όπως όλα τα σπίτια από την ξύλινη συνήθως στέγη τους.

Και εδώ στο θέμα της στέγης πρέπει να σταθούμε αρκετά γιατί ο πολύ κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι τα σπίτια στα δάση και τα χωριά καίγονται από τις στέγες τους.

Αυτές οι όμορφες στέγες που βλέπουμε στα εξοχικά τόσο στα προκάτ όσο και στα χτιστά σπίτια κάτω από το ωραίο τους κεραμίδι κρύβουν άφθονη ξυλεία και με την βοήθεια του αέρα που θα φέρει κάτι πυρακτωμένο εκεί γίνονται παρανάλωμα της φωτιάς ολόκληρα τα σπίτια.

Έτσι λοιπόν τα προκάτ που έχουν τσιμεντένιο έστω εξωτερικά και εσωτερικά τοίχο καίγονται το ίδιο εύκολα όπως και τα κτιστά από την στέγη τους, αν αυτή είναι στέγη με κεραμίδια βασισμένη σε ξύλινο σκελετό.

Εδώ λοιπόν σ αυτή την κατηγορία προκά μπορούμε να πούμε ότι έχουν την ίδια συμπεριφορά στην φωτιά όπως και τα χτιστά, αν η στέγη είναι με κεραμίδια η τέλος πάντων ξύλινη.

Και περνάμε στα πλήρως σιδερένια προκάτ που έχουν μεν το μέταλλο εξωτερικά και εσωτερικά ή έστω γυψοσανίδα εσωτερικά αλλά δεν είναι τόσο άκαυστα όπως πολύς κόσμος νομίζει.
Ασφαλώς δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά με τα ξύλινα όπως προαναφέραμε αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ανάμεσα στην λεπτή λαμαρίνα τους τα σιδερένια προκάτ όσο παχύς η λεπτός και να είναι ο τοίχος το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου και της στέγης είναι η μόνωση η οποία συνήθως με βάση την πολυουρεθάνη είναι ιδιαίτερα ευπαθή στην φωτιά.
Έτσι ακόμα και να μην πάρει φωτιά ένα μεταλλικό σπίτι η κτήριο σίγουρα θα πάθε μεγάλη καταστροφή η μόνωση που είναι ανάμεσα στις λαμαρίνες λόγο του ότι είναι το πολύ 1χιλοστό το πάχος της λαμαρίνας σε ένα τοίχο πάνελ 16 εκατοστών για μεταλλικό σπίτι.
Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για την στέγη στα μεταλλικά κτήρια όπου ενώ ο σκελετός είναι μεταλλικός τόσο της στέγης όσο και ολόκληρου του σπιτιού εν τούτοις η μόνωση είναι συνήθως εκτεθειμένη και σε πολλά σημεία ορατή.

Τα τσιμεντένια προκατ σπίτια τα οποία είναι φτιαγμένα με τσιμεντένια στέγη σίγουρα είναι η πιο ασφαλής λύση στην πυρκαγιά, τόσο σ αυτήν που ξεκινά μέσα από το σπίτι όσο και σ αυτήν που έρχεται έξω από αυτό.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ξέρουμε εδώ ότι η φωτιά θέλει πολύ οξυγόνο.
Έτσι για παράδειγμα ένα κλειστό εξοχικό τσιμεντένιο προκάτ σπίτι που δεν έχει επαρκής ποσότητες οξυγόνου για την μετάδοση της φωτιάς που ξεκινά στο εσωτερικό του έχει σαν αποτέλεσμα συχνά να αρκεστεί η φωτιά σ ένα δωμάτιο η και σε μια μόνο συσκευή.
Αυτά έχουν παρατηρηθεί στην πράξη σε φωτιές που άναψαν σε σπίτια δικής μας κατασκευής και οι ιδιοκτήτες τους είδαν τα ευεργετικά προστατευτικά μέτρα του σχεδιασμού μας.
Επίσης είναι σημαντικό ν αναφέρουμε εδώ ότι με την τσιμεντένια στέγη αναγλυφου κεραμιδιού που είναι πατέντα της εταιρείας Ι.
Καλέργης ΕΠΕ έχουμε το αισθητικό αποτέλεσμα εξωτερικά του παραδοσιακού σπιτιού με τα κεραμίδια αλλά ταυτόχρονα έχουν την πλήρη προστασία από φωτιά αφού τα κτήρια μας είναι μονομπλόκ και η στέγη μας δεν βασίζεται σε ευπαθή στον χρόνο και την φωτιά ξύλινο σκελετό αλλά είναι βασισμένα στο τσιμέντο και το σίδερο.
Έτσι χωρίς χαραμάδες στην συναρμογή της τοιχοποιίας με την στέγη δεν έχει που να μπει η φωτιά μέσα στο σπίτι μας καθώς και δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό.
Ο συνδυασμός σε ένα τσιμεντένιο προκάτ βαριάς προκατασκευής του συνολικού σπιτιού από τσιμέντο και μέταλλο με τα αλουμινένια πορτοπαράθυρα επίσης δίνει μεγάλη αντοχή στον χρόνο ζωής του σπιτιού σας όσο και στην αντοχή στην φωτιά σ αντίθεση με ξύλινα πορτοπαράθυρα που θα ήταν ένα σημείο από το οποίο θα μπορούσε να εισχωρήσει εύκολα η φωτιά στο σπίτι σας η να βγει έξω από αυτό.
Γι αυτό πρέπει να προσέξουμε όλα τα σημεία που αποτελούν το προκατασκευασμένο σπίτι μας από την στέγη μέχρι τα πορτοπαράθυρα αν θέλουμε να έχουν μια συνολικά προστατευμένη έναντι της φωτιάς οικία.
Δεν μπορούμε να πούμε μονολεκτικά ότι τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι ευπαθή στην φωτιά ή απόλυτα ασφαλή αν δεν έχουμε κατανοήσει τα παραπάνω ευπαθή σημεία ολων των σπιτιών ως προς την συμπεριφορά τους στην πυρκαγιά η την απλή φωτιά.
Πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός προκατασκευασμένου σπιτιού αλλά και χτιστού που όπως προαναφέραμε είναι το ίδιο ευπαθή στην φωτιά από την στέγη η τα πορτοπαράθυρα, πρέπει ν αναλύσουμε τα επιμέρους υλικά που το αποτελούν και την πυρασφάλεια που μας παρέχουν τα υλικά αυτά.

Έχει φτάσει σήμερα μια σπίθα φωτιάς η ένα τσιγάρο να απειλεί εκτάσεις καλλιεργειών, σπίτια και ανθρώπους.

Γι αυτό επειδή το σπίτι μας μπορεί να έχει παθητική συμμετοχή σε μια πυρκαγιά (δηλαδή να έρθει η φωτιά σ αυτό) η ενεργητική (δηλαδή να ξεσπάσει η φωτιά από αυτό, πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας σοβαρά όλα τα παραπάνω.
Αρθρο: Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;

Κατηγορία: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Υποκατηγορία: Που υπερτερούν τα προκάτ σπίτια

Σχετικά άρθρα:
Τα προκατασκευασμένα σπίτια υπερτερούν στην εμφάνιση
Τι λένε οι στατιστικές για τα προκάτ σπίτια
Ένα προκάτ κτήριο έχει σύντομο χρόνο παράδοσης του έργου
Τα προκάτ σπίτια σήμερα έχουν δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Χαμηλό κόστος κατασκευής, ένα ακόμα πλεονέκτημα των προκάτ σπιτιών.
Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν πλέον υψηλής απόδοσης μόνωση
Ο οικολογικός χαρακτήρας των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Τα προκάτ πλεονεκτούν σε αντοχή στις πυρκαγιές. Ναι αλλά σε ποιές περιπτώσεις;
Categories:


Έτοιμες μεταφερόμενες
κατοικίες 66τ.μ.


ΔΙΩΡΟΦΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΙΣΟΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤ
Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΟΒΑΛ ΠΡΟΚΑΤ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΠΡΟΚΑΤ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΠΡΟΚΑΤ ΝΕΑ
ΠΡΟΚΑΤ ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ
ΣΥΜΜΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τεχνολογία κατασκευής προκάτ Καλέργη

 
prokat.ae.gr Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names